ARORA MT 125 TECRÜBEM

Verification: df0db9b8653b4cea

Forumumuza Kayıt Olun

Arora Sahipleri için özel olarak tasarlanmış forum sitemize en fazla 30 saniyelik bir işlemle tamamen ücretsiz ve hiçbir ödeme bilgisi gerekmeden kayıt olun ve paylaşımlara katılın. Bu sayede siz de hem reklamsız bir deneyim yaşayın hem de en fazla üyeye sahip Arora sahipleri topluluğuna katılarak aradığınız konuların cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz! Ayrıca forumumuzdaki üyelere dilediğiniz soruyu sormak için konu açmayı unutmayınız.

mt125kullanicisi

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
1

Ödüller
2
Tutorialspoint
Arkadaşlar merhaba öncelikle ben yaklaşık 6 aydır ARORA MT125 kullanıcısıyım, bana göre iyi ve kötü yönlerini belirteceğim.

Motor gerçekten 125lik motorlara göre gayet süratlı ve çekişini hissettiren bir motor, Motorumun kilometresi 6000 bin de,

Öncelikle iyi yönlerine gelirsek:

Torku yüksek olması,
Farlarının gayet iyi olması,
Led ekrana sahip olması,
Yol tutuşunun çekişinin iyi olması,
6 Vites bulunması,
Selektör düğmesi,
Sinyallerin elastik olması ( olası trafik aralarında çarpmalardan etkilenmez.),
23 lt deposu olması,

Kötü yönlerine gelirsek:

Lastiklerin ince olması,
Motorun vites sorunları 10km yol gittiğinizde motoru hafif zorlarsanız boşa geçmeme sorunları,
Motorun rodajı bitmesine rağmen yüksek devirde sürekli vites sorunları,
Motorun egzozuna önem verilmemesi ( Egzozdan çıkması gereken sesin motordan çıkması egzozdan neredeyse hiç ses çıkmaması)
Arka frene basarken ayağı kaldırıp basmak gerekiyor sağ ayağınız normal durarken fren yüksekte kalıyor, ( KRONİK SORUN)

Benim yaşadığım sorunlar bunlar, en sevmediğim noktası motorun 50 km bile gittiğinde vites sorunları, hatta trafik ışıklarında 1. vitese atıldığında kendi kendine gitmesi, zincirden gelen sesler, buna benzer sorunlar yaşadım fakat yine de motor diğer motorlara göre kat kat daha iyi ve buna rağmen çekilmeye değer <3

mekrembatar

Üye
İlk Viteste
Önder Arora Sürücüsü
AG
1

Ödüller
4
Tutorialspoint
Arkadaşlar merhaba öncelikle ben yaklaşık 6 aydır ARORA MT125 kullanıcısıyım, bana göre iyi ve kötü yönlerini belirteceğim.

Motor gerçekten 125lik motorlara göre gayet süratlı ve çekişini hissettiren bir motor, Motorumun kilometresi 6000 bin de,

Öncelikle iyi yönlerine gelirsek:

Torku yüksek olması,
Farlarının gayet iyi olması,
Led ekrana sahip olması,
Yol tutuşunun çekişinin iyi olması,
6 Vites bulunması,
Selektör düğmesi,
Sinyallerin elastik olması ( olası trafik aralarında çarpmalardan etkilenmez.),
23 lt deposu olması,

Kötü yönlerine gelirsek:

Lastiklerin ince olması,
Motorun vites sorunları 10km yol gittiğinizde motoru hafif zorlarsanız boşa geçmeme sorunları,
Motorun rodajı bitmesine rağmen yüksek devirde sürekli vites sorunları,
Motorun egzozuna önem verilmemesi ( Egzozdan çıkması gereken sesin motordan çıkması egzozdan neredeyse hiç ses çıkmaması)
Arka frene basarken ayağı kaldırıp basmak gerekiyor sağ ayağınız normal durarken fren yüksekte kalıyor, ( KRONİK SORUN)

Benim yaşadığım sorunlar bunlar, en sevmediğim noktası motorun 50 km bile gittiğinde vites sorunları, hatta trafik ışıklarında 1. vitese atıldığında kendi kendine gitmesi, zincirden gelen sesler, buna benzer sorunlar yaşadım fakat yine de motor diğer motorlara göre kat kat daha iyi ve buna rağmen çekilmeye değer <3
Güzel motor ama tek sıkıntı gençlerin fazla zorlaması, bu konuda dün güzel bir örneğe denk geldim. Kanı hızlı akan bir delikanlı arkadaşımız fazla zorlayınca subap kesmiş. Tam bloğu çıkardıkları esnada denk geldim ve bloğun içi düğün salonuna dönmüş, tüm metal aksam halay çekiyordu kimse işinde gücünde değildi :D O yüzden ricam bu motorları fazla zorlamadan kullanmanız :)

niyazican

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Güzel motor ama tek sıkıntı gençlerin fazla zorlaması, bu konuda dün güzel bir örneğe denk geldim. Kanı hızlı akan bir delikanlı arkadaşımız fazla zorlayınca subap kesmiş. Tam bloğu çıkardıkları esnada denk geldim ve bloğun içi düğün salonuna dönmüş, tüm metal aksam halay çekiyordu kimse işinde gücünde değildi :D O yüzden ricam bu motorları fazla zorlamadan kullanmanız :)
abi motoru çok beğendim tip olarak ama kronikleri var ve parça sorunu var param boşa gidermi boyum 165

mekrembatar

Üye
İlk Viteste
Önder Arora Sürücüsü
AG
1

Ödüller
4
Tutorialspoint
abi motoru çok beğendim tip olarak ama kronikleri var ve parça sorunu var param boşa gidermi boyum 165
Bu ekonomide yani enflasyonun her gün yükseldiği ekonomimizde paranın değeri sadece harcarsan düşmez :D alırsın bi tane arora mt125 3 ay sonra 15-20 lira üstüne koyar, hem motora binmiş olursun hem de paran değer kaybetmez.

Şuraya bi detay ekleyeyim. Diyelim kredi çekip alacaksın, 70k motor için 20k lira ödediğin varsayalım totalde 90k paran gidecek ama 3 ay sonra aynı motoru almak için 90k (zamlı hali) ödemen lazım, malum enflasyondan dolayı yükseliyor fiyatı ve kredi çekeceksin, 20 lira değil 30-35k ödeyeceksin. 120k total para. Bu aradaki 30k senin paranın erimesi demek :). yani ben böyle bakıyorum

Son düzenleme:

Aramıza Katılarak Sorularınızın Cevabına Kolayca Ulaşın

Şifrenizi mi unuttunuz?
veya Kullanarak giriş yapın
Kayıtlı hesabınız yok mu? Şimdi kayıt ol

Diğer Motosiklet Sitelerimiz

Tutorialspoint
Tutorialspoint

Arora Pazar'ındaki Yeni İlanlar (Gitmek İçin İlanın Üstüne Tıklayınız)

Reklam Engelleyici Tespit Edildi!

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı olabiliyor!

Sayın ziyaretçimiz, Arora TR Club Yöneticileri olarak reklam engelleyici kullandığınızı fark ettik. Ancak, forumumuzda yer alan reklamlar sayesinde siteyi ayakta tutabiliyoruz ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bu gelir kaynağına ihtiyacımız var. Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak sitemize destek olun veya ücretsiz bir şekilde kayıt olursanız reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmanıza gerek kalmayacaktır.

Reklam Engelleyiciyi Kapattım
Kayıt Olmak İçin TıklaZaten Üyeysen Tıkla