Cappucıno 80 stop etme sorunu

Verification: df0db9b8653b4cea

Forumumuza Kayıt Olun

Arora Sahipleri için özel olarak tasarlanmış forum sitemize en fazla 30 saniyelik bir işlemle tamamen ücretsiz ve hiçbir ödeme bilgisi gerekmeden kayıt olun ve paylaşımlara katılın. Bu sayede siz de hem reklamsız bir deneyim yaşayın hem de en fazla üyeye sahip Arora sahipleri topluluğuna katılarak aradığınız konuların cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz! Ayrıca forumumuzdaki üyelere dilediğiniz soruyu sormak için konu açmayı unutmayınız.

sezer35

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Herkese merhaba. Motorum özellikle soğukken her durduğumda ya da gazı kestiğimde stop ediyor. Sabah ışıklarda duruyorum stop ediyor. Isınınca 5-10 dk sürünce yapmıyor. Ancak istisnasız her gün ilk çalıştığında ısınana kadar stop ediyor. Motoru yeni aldım bayiden 80 ccye çevirttim. Şuan 430 kmde. 360 kmde rodaj bakımı yapıldı yağı değişti. Kayışını da değiştirttim. Ancak sorun hala devam ediyor. Başına gelen varmı? Ya da çözüm önerisi olan var mı?

augenblick

Üye
İlk Viteste
AG
1

Ödüller
2
Tutorialspoint
Herkese merhaba. Motorum özellikle soğukken her durduğumda ya da gazı kestiğimde stop ediyor. Sabah ışıklarda duruyorum stop ediyor. Isınınca 5-10 dk sürünce yapmıyor. Ancak istisnasız her gün ilk çalıştığında ısınana kadar stop ediyor. Motoru yeni aldım bayiden 80 ccye çevirttim. Şuan 430 kmde. 360 kmde rodaj bakımı yapıldı yağı değişti. Kayışını da değiştirttim. Ancak sorun hala devam ediyor. Başına gelen varmı? Ya da çözüm önerisi olan var mı?
Aynı olayı ben de yaşıyorum. Şu anda 7000 km'de. Bu sorunu 1000'den sonra falan yapmaya başladı. Fark ettiğim kadarıyla serviste 1000 bakımına girmişti. Ondan sonra oldu. Sonra bakımlara devam ettim ama çözülmedi hiç. Ben de özellikle göstermedim. Sabah çalıştırdığımda ısınana kadar biraz bekletiyorum. Sorun olmuyor. Ama yine de gıcık bir durum. Acil bir şeyde sinir ediyor adamı.

y_kose

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhabalar. Motorun şuan 4400km.de ve 4000km civarında bu sorun benim motorumda da başladı. Önce sabahları işe giderken evimin 50metre ilerisindeki ilk kavşakta durduğumda stop etmeyle ve stop ettikten sonra ilk marşta çalışmama ile başladı. 200km sonra hem sabah ben akşam iş çıkışı. İlk bir kaç km.de her durmada stop etme ve arada bir son gazda 40km lere hız düşüp 1-2 dk sonra tekrar hızlanıyordu.
Servise gittim ve usta sağolsun garanti kapsamında subap ayarı yaptı. Fakat denediğinde daha da kötü olduğunu ve garanti kapsamında firmadan silindir kapağı ve subap talep etiğini söyledi. Parça gelene kadar kullanayın diye servisten aldım motoru. 4300km lerde İlk 5km de her durduğumda stop etme ve son gazda 25-30km geçmeme boyutuna geldi arıza. 5km sonra herşey normale dönüyordu.
Son iki gündür ilk 5km de seyir halinde de 200-300 metrede son gazda versem motor gaz yemeyip yavaşlayarak stop ediyor.
Sonunda 15. günde ustam aradı parçalar gelmiş. Akşam motoru bıraktım yarın montajı yapılacak. Değişim sonrası durumu paylaşırım.
Yaşadığım arızaya rağmen servis ustasının ilgi alakası ve aroranın tüm parçaları ve işçiliği garanti kapsamında sayması markaya pozitif kalmamı sağladı.

y_kose

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhabalar. Motorun şuan 4400km.de ve 4000km civarında bu sorun benim motorumda da başladı. Önce sabahları işe giderken evimin 50metre ilerisindeki ilk kavşakta durduğumda stop etmeyle ve stop ettikten sonra ilk marşta çalışmama ile başladı. 200km sonra hem sabah ben akşam iş çıkışı. İlk bir kaç km.de her durmada stop etme ve arada bir son gazda 40km lere hız düşüp 1-2 dk sonra tekrar hızlanıyordu.
Servise gittim ve usta sağolsun garanti kapsamında subap ayarı yaptı. Fakat denediğinde daha da kötü olduğunu ve garanti kapsamında firmadan silindir kapağı ve subap talep etiğini söyledi. Parça gelene kadar kullanayın diye servisten aldım motoru. 4300km lerde İlk 5km de her durduğumda stop etme ve son gazda 25-30km geçmeme boyutuna geldi arıza. 5km sonra herşey normale dönüyordu.
Son iki gündür ilk 5km de seyir halinde de 200-300 metrede son gazda versem motor gaz yemeyip yavaşlayarak stop ediyor.
Sonunda 15. günde ustam aradı parçalar gelmiş. Akşam motoru bıraktım yarın montajı yapılacak. Değişim sonrası durumu paylaşırım.
Yaşadığım arızaya rağmen servis ustasının ilgi alakası ve aroranın tüm parçaları ve işçiliği garanti kapsamında sayması markaya pozitif kalmamı sağladı.
Merhabalar.
Bugün silindir kapağı ve subaplar garanti kapsamında değişimi yapıldı. Arıza giderilmiş şimdilik herhangi bir sorun yok.

royali

Üye
İlk Viteste
AG
0

Tutorialspoint
Aynı olayı ben de yaşıyorum. Şu anda 7000 km'de. Bu sorunu 1000'den sonra falan yapmaya başladı. Fark ettiğim kadarıyla serviste 1000 bakımına girmişti. Ondan sonra oldu. Sonra bakımlara devam ettim ama çözülmedi hiç. Ben de özellikle göstermedim. Sabah çalıştırdığımda ısınana kadar biraz bekletiyorum. Sorun olmuyor. Ama yine de gıcık bir durum. Acil bir şeyde sinir ediyor adamı.
Motorun durur vaziyetteyken sönmesi bana doğal olarak rölanti devrinin düşük olduğunu düşündürüyor.

sezer35

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhabalar.
Bugün silindir kapağı ve subaplar garanti kapsamında değişimi yapıldı. Arıza giderilmiş şimdilik herhangi bir sorun yok.
Sorununuzun giderildiğine sevindim.Şuan 1200 km’ye geldim ben de. Şuan sadece sabah ilk ışıkta durduğumda ya da çok dik yokuş yukarı çıktığımda boğulup stop ediyo. Havalar ısındı diye çabuk ısınıyo galiba. Demek soğuk sıcak hava da etkiliyo. Ama yine de 1500 km civarı servise gidip bu yaptırdıklarınızı da ustaya söyliyim. Teşekkürler

sezer35

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Motorun durur vaziyetteyken sönmesi bana doğal olarak rölanti devrinin düşük olduğunu düşündürüyor.
1200 km’ye geldim şuan 1500 gibi götürüp servise bakıma sokmayı düşünüyorum sizin söylediğinizi de çıtlatayım bakalım. İnşallah çözerler düzgün bi ustaya denk geliriz

sezer35

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Evet özellikle duran trafikte aralarda giderken falan stop etmesi çok sıkıntı oluyo. İnşallah çözülür herkesin sorunu

augenblick

Üye
İlk Viteste
AG
1

Ödüller
2
Tutorialspoint
1200 km’ye geldim şuan 1500 gibi götürüp servise bakıma sokmayı düşünüyorum sizin söylediğinizi de çıtlatayım bakalım. İnşallah çözerler düzgün bi ustaya denk geliriz
Ne durumda? Sorun çözüldü mü? Servis parça vs değiştirdi mi?

Aramıza Katılarak Sorularınızın Cevabına Kolayca Ulaşın

Şifrenizi mi unuttunuz?
veya Kullanarak giriş yapın
Kayıtlı hesabınız yok mu? Şimdi kayıt ol

Diğer Motosiklet Sitelerimiz

Tutorialspoint
Tutorialspoint

Arora Pazar'ındaki Yeni İlanlar (Gitmek İçin İlanın Üstüne Tıklayınız)

Arora TR Club'ın En Yeni Üyeleri

Reklam Engelleyici Tespit Edildi!

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı olabiliyor!

Sayın ziyaretçimiz, Arora TR Club Yöneticileri olarak reklam engelleyici kullandığınızı fark ettik. Ancak, forumumuzda yer alan reklamlar sayesinde siteyi ayakta tutabiliyoruz ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bu gelir kaynağına ihtiyacımız var. Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak sitemize destek olun veya ücretsiz bir şekilde kayıt olursanız reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmanıza gerek kalmayacaktır.

Reklam Engelleyiciyi Kapattım
Kayıt Olmak İçin TıklaZaten Üyeysen Tıkla