Herkese merhaba. Motorum özellikle soğukken her durduğumda ya da gazı kestiğimde stop ediyor. Sabah ışıklarda duruyorum stop ediyor. Isınınca 5-10 dk sürünce yapmıyor. Ancak istisnasız her gün ilk çalıştığında ısınana kadar stop ediyor. Motoru yeni aldım bayiden 80 ccye çevirttim. Şuan 430 kmde. 360 kmde rodaj bakımı yapıldı yağı değişti. Kayışını da değiştirttim. Ancak sorun hala devam ediyor. Başına gelen varmı? Ya da çözüm önerisi olan var mı?
Merhabalar. Motorun şuan 4400km.de ve 4000km civarında bu sorun benim motorumda da başladı. Önce sabahları işe giderken evimin 50metre ilerisindeki ilk kavşakta durduğumda stop etmeyle ve stop ettikten sonra ilk marşta çalışmama ile başladı. 200km sonra hem sabah ben akşam iş çıkışı. İlk bir kaç km.de her durmada stop etme ve arada bir son gazda 40km lere hız düşüp 1-2 dk sonra tekrar hızlanıyordu.
Servise gittim ve usta sağolsun garanti kapsamında subap ayarı yaptı. Fakat denediğinde daha da kötü olduğunu ve garanti kapsamında firmadan silindir kapağı ve subap talep etiğini söyledi. Parça gelene kadar kullanayın diye servisten aldım motoru. 4300km lerde İlk 5km de her durduğumda stop etme ve son gazda 25-30km geçmeme boyutuna geldi arıza. 5km sonra herşey normale dönüyordu.
Son iki gündür ilk 5km de seyir halinde de 200-300 metrede son gazda versem motor gaz yemeyip yavaşlayarak stop ediyor.
Sonunda 15. günde ustam aradı parçalar gelmiş. Akşam motoru bıraktım yarın montajı yapılacak. Değişim sonrası durumu paylaşırım.
Yaşadığım arızaya rağmen servis ustasının ilgi alakası ve aroranın tüm parçaları ve işçiliği garanti kapsamında sayması markaya pozitif kalmamı sağladı.