- Ödüller
- 4
Arora Sahipleri için özel olarak tasarlanmış forum sitemize en fazla 30 saniyelik bir işlemle tamamen ücretsiz ve hiçbir ödeme bilgisi gerekmeden kayıt olun ve paylaşımlara katılın. Bu sayede siz de hem reklamsız bir deneyim yaşayın hem de en fazla üyeye sahip Arora sahipleri topluluğuna katılarak aradığınız konuların cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz! Ayrıca forumumuzdaki üyelere dilediğiniz soruyu sormak için konu açmayı unutmayınız.
Merhaba arkadaşlar, olay çok basit. Hemen anlatayım.Çok tatlı ve efektif olduğunu düşündüğüm ucuz yollu dörtlü yaptım, detayları paylaşacağım. Takipte kalın.
Hocam, emeklerinize sağlık. Kendi ARS 200'üme de yapmayı deneyeceğim.Merhaba arkadaşlar, olay çok basit. Hemen anlatayım.
Sinyal verdiğimiz sol kolu dikkatlice vidalarını aşağıdan söküp, dişlerini kırmadan açıyoruz. Burası önemli çünkü o dişi kırarsanız malzemeyi taktığınızda aşağı yukarı oynar durur. Buna çok dikkat edelim. Üstte kalan parça yuvaya oturduğu için zorlamadan oynattığınızda parça boşa düşecektir. Birkaç işlemden sonra geri yerine takarken de aynı şekilde önce üst tarafı yerine oturtalım, sonra kablolar yerindeyse, kabloyu ısırmasın kol, kablo yerindeyse alttan oturtturalım yerine. Cıvataları sıkıp bitiriyoruz.
İşlem:
Resimlerin üzerine numara yazdım oradan takip edebilirsiniz.
1 numaralı resimde 4 tane ok var, 2 tanesini yuvarlak içine aldım ve o cıvataları sökmenize gerek yok, amaç burada o parçayı yerinden çıkarıp altındaki sinyal yerlerine 3 tanecik lehim yapmak
2 cıvatayı söktükten sonra parçayı oynatarak yerinden alıyoruz, kablolarla beraber, (korna'yı da çıkarmak gerekebilir, takarken ters takmayınhepsini sökersiniz sonra).
2' numaralı resimde ok içine aldığım 3 tane lehim yeri var, ortadaki lehim yeri +, üstteki lehim sağ -, en alttaki lehim sol -, olsun. fark etmez mesele aynı anda ikisine de güç vermesi bu yüzden 3 bacağın 2 tanesini en üste ve en alta lehimliyoruz, o lehimleri de birbirine bağlıyoruz, 1 tane de ortadan lehim yapıp totalde elimizde 2 kablo kalıyor. Onları birbirine değirdiğinizde sağ ve sol sinyal aynı anda yanıp dörtlü elde etmiş oluyoruz.
aldığımız en üst ve en alt bacaklara 1N5408 diyot bağlıyoruz
(youtubede bir video var, orada tersine volt gelmesin diye koyuyor, ben güvenlik amaçlı koydum çünkü diyot tek yönlü akıma izin veriyor, bir zararı yok.)
Ekstra videolu Kaynak:
Son olarak motorda şarj yerinin yanına bir delik delip düğme takıp oraya bağladım.
Bu konuyla ilgili youtubede farklı motorlara ait videolar var ama bizim motorlardan örnek yok, ben söküp baktım önemli olan yerleri size aktarmaya çalıştım.
Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı olabiliyor!
Sayın ziyaretçimiz, Arora TR Club Yöneticileri olarak reklam engelleyici kullandığınızı fark ettik. Ancak, forumumuzda yer alan reklamlar sayesinde siteyi ayakta tutabiliyoruz ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bu gelir kaynağına ihtiyacımız var. Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak sitemize destek olun veya ücretsiz bir şekilde kayıt olursanız reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmanıza gerek kalmayacaktır.