Arora Verano 125 Arka Amortisör Kırıyor

Verification: df0db9b8653b4cea

Forumumuza Kayıt Olun

Arora Sahipleri için özel olarak tasarlanmış forum sitemize en fazla 30 saniyelik bir işlemle tamamen ücretsiz ve hiçbir ödeme bilgisi gerekmeden kayıt olun ve paylaşımlara katılın. Bu sayede siz de hem reklamsız bir deneyim yaşayın hem de en fazla üyeye sahip Arora sahipleri topluluğuna katılarak aradığınız konuların cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz! Ayrıca forumumuzdaki üyelere dilediğiniz soruyu sormak için konu açmayı unutmayınız.

BayramTScc

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Tutorialspoint
Merhaba Herkeze hayırlı akşamlar dilerim elimde bulunan Arora verano 125 scooter'im durmandan arka amorsitör kırıyor burda başına başka gelen varmı veya bir tahmininiz varmı neden kırar hani bide ucuz bir şeyde değil 750 tl para istiyorlar motoru hırpalamdan kullanıyorum kasislerden bile hiç hızlı geçmem günlük olarak kullanıyorum motoru ama bu sorunla karşı karşıyayım (şu ana kadar 3 defa kırdı 4. takılı) 2 senede 4 defa amorsitör değiştirdim sadece. üstdeki kırmızı uzarıcı şuan yok ona rağmen amorsitör yamuk duruyor verano kırık amorsitör.jpg

Cihan

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhaba,

Amortisör kırılması, maalesef özellikle scooter gibi hafif araçlarda sıkça görülebilen bir sorun. Eski RKS Wildcat 125 motorumda da aynı sorun 1yıl içinde 2 kere başıma geldi. Maalesef motoru satmadan önce bu sorunun tamamen çözümünü bulamamıştım. Fakat şu faktörleri kontrol etmenizi öneririm:

1. Lastik basıncını doğru ayarladığınızdan emin olun. Aşırı veya yetersiz lastik basıncı, amortisörlerin daha hızlı yıpranmasına ve kırılmasına neden olabilir.

2. Eğer motorunuzda arka çanta bulunuyorsa çantayı boşaltın veya tamamen sökün. Aşırı yük, amortisörleri daha fazla zorlar ve kırılmalara neden olabilir.

3. Motora sıklıkla artçı biniyorsa, artçı fazla geriye yaslandığında ve motosikletin ağırlık merkezi arka tarafa kayıyor. Bunun sonucunda amortisör daha fazla baskıya maruz kalabilir ve daha hızlı bir şekilde yıpranabilir veya kırılabilir.

4. Motoru fazla nem ve sıcaktan koruyun. Özellikle motosiklet amortisörleri, sıkıştırma ve genişleme hareketleri yaptıklarından, nemli ortamlarda daha fazla hasar görebilirler. Bu hareketler, amortisörlerdeki metal parçaların sürtünmesine ve aşınmasına neden olabilir.

Son olarak, birçok scooter sahibi bu sorunu önlemek için daha sert amortisörler kullanmayı tercih ediyor. Ancak bu seçenek aracınızın konforunu etkileyebilir.

Umarım bu öneriler sorununuz azalmasına yardımcı olur. Güvenli sürüşler dilerim.

babacula

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhaba,

Amortisör kırılması, maalesef özellikle scooter gibi hafif araçlarda sıkça görülebilen bir sorun. Eski RKS Wildcat 125 motorumda da aynı sorun 1yıl içinde 2 kere başıma geldi. Maalesef motoru satmadan önce bu sorunun tamamen çözümünü bulamamıştım. Fakat şu faktörleri kontrol etmenizi öneririm:

1. Lastik basıncını doğru ayarladığınızdan emin olun. Aşırı veya yetersiz lastik basıncı, amortisörlerin daha hızlı yıpranmasına ve kırılmasına neden olabilir.

2. Eğer motorunuzda arka çanta bulunuyorsa çantayı boşaltın veya tamamen sökün. Aşırı yük, amortisörleri daha fazla zorlar ve kırılmalara neden olabilir.

3. Motora sıklıkla artçı biniyorsa, artçı fazla geriye yaslandığında ve motosikletin ağırlık merkezi arka tarafa kayıyor. Bunun sonucunda amortisör daha fazla baskıya maruz kalabilir ve daha hızlı bir şekilde yıpranabilir veya kırılabilir.

4. Motoru fazla nem ve sıcaktan koruyun. Özellikle motosiklet amortisörleri, sıkıştırma ve genişleme hareketleri yaptıklarından, nemli ortamlarda daha fazla hasar görebilirler. Bu hareketler, amortisörlerdeki metal parçaların sürtünmesine ve aşınmasına neden olabilir.

Son olarak, birçok scooter sahibi bu sorunu önlemek için daha sert amortisörler kullanmayı tercih ediyor. Ancak bu seçenek aracınızın konforunu etkileyebilir.

Umarım bu öneriler sorununuz azalmasına yardımcı olur. Güvenli sürüşler dilerim.

babacula

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Arora verano ya arka sele altına 2 nci bir amortisör takılabilir mi

Çelebi

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhaba Arora verona 50cc ozel seri motorumun arka amortisör kırıldı. Yedek parça bulamıyorum. Servis desen yok gibi birsey. Altanetif amortisör varmi bari ondan taktirayim.

Aramıza Katılarak Sorularınızın Cevabına Kolayca Ulaşın

Şifrenizi mi unuttunuz?
veya Kullanarak giriş yapın
Kayıtlı hesabınız yok mu? Şimdi kayıt ol

Diğer Motosiklet Sitelerimiz

Tutorialspoint
Tutorialspoint

Arora Pazar'ındaki Yeni İlanlar (Gitmek İçin İlanın Üstüne Tıklayınız)

Arora TR Club'ın En Yeni Üyeleri

Reklam Engelleyici Tespit Edildi!

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı olabiliyor!

Sayın ziyaretçimiz, Arora TR Club Yöneticileri olarak reklam engelleyici kullandığınızı fark ettik. Ancak, forumumuzda yer alan reklamlar sayesinde siteyi ayakta tutabiliyoruz ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bu gelir kaynağına ihtiyacımız var. Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak sitemize destek olun veya ücretsiz bir şekilde kayıt olursanız reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmanıza gerek kalmayacaktır.

Reklam Engelleyiciyi Kapattım
Kayıt Olmak İçin TıklaZaten Üyeysen Tıkla