rolannti bozukluğu ve stop etme

Verification: df0db9b8653b4cea

Forumumuza Kayıt Olun

Arora Sahipleri için özel olarak tasarlanmış forum sitemize en fazla 30 saniyelik bir işlemle tamamen ücretsiz ve hiçbir ödeme bilgisi gerekmeden kayıt olun ve paylaşımlara katılın. Bu sayede siz de hem reklamsız bir deneyim yaşayın hem de en fazla üyeye sahip Arora sahipleri topluluğuna katılarak aradığınız konuların cevaplarına kolayca ulaşabilirsiniz! Ayrıca forumumuzdaki üyelere dilediğiniz soruyu sormak için konu açmayı unutmayınız.

RitmiX

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
arkadaşlar merhaba nerdeyse delirmek üzere olduğum bir sorundan dolayı yardımınızı isteyeceğim motorumda yaklasık 2 ay önce rolanti bozuklugu ve stop etme problemi basladı motor sogukken marş alıyor rolantı problemı ılk once olmuyor fakat motor ısındıkça önce rolanti bozuluyor sonra istop edıyor ve en son marş almamaya başlıyor motor ustasına verdeıgımde komple temızlık subap ayarlarına falan bakıcam dedı bunlar yapıldıktan sonra 2 3 hafta motor sorunsuz kullanıldı fakat sımdı yıne aynı problemler baş gösterdi benim yaptıklarıma gelicek olursak
1-karrbüratör komple söküldü temizlendi
2-hava filtresi kontrol edildi hatta hava filtresi sokukken calıstırıldı fakat rolantı yıne bozuktu
3-baglantı noktaları kontrol edıldı vidalar sıkıldı herhangi bir hava kacagı için
4-buji kontrol edildi zaten usta bujiyide değiştirmişti
5-enjeksiyon bakıldı püsküürtme normal gözüküyor ayrıca sogukken zaten tık dıye marş alıyor.
tek bakmadığım subaplar kaldı subaplarda böyle bir sorun verme olasılığı varmı bana yardımcı olur musunuz.

Ekrem01

Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
Merhaba,

Ben de benzer sorunu önceki Motorum mondial turismo 50' de yaşamıştım. Kendi motorumda Rölanti ayarını yaptıktan sonra sorun azalmıştı. İlk olarak, rolanti bozukluğu ve stop etme sorunu genellikle karbüratörle ilgili bir sorunu işaret eder. Karbüratör, hava ve yakıt karışımını düzenleyen bir parçadır. Söylediğinize göre karbüratörü temizlediğinizi yazmışsınız ancak, temizlemenin yanı sıra karbüratörün ayarlarını doğru bir şekilde yapmanız da önemlidir. Karbüratör ayarları doğru yapılmazsa, rolanti ve motor çalışmasıyla ilgili sorunlar yaşanabilir. Motor ustasının karbüratör ayarlarına bakmadığını belirtmişsiniz, bu nedenle karbüratör ayarlarının kontrol edilmesi ve gerektiğinde düzeltilmesi önemlidir.

Diğer bir olası sorun noktası, hava filtresi olabilir. Hava filtresi kirlendiğinde, motora yeterli hava girişi sağlanamaz ve bu da rolanti problemlerine neden olabilir. Hava filtresinin temiz olduğundan ve doğru bir şekilde takıldığından emin olmanız gerekmektedir.

Bağlantı noktalarının kontrol edildiği ve vidaların sıkıldığı belirtilmiş. Bu önemli bir adımdır çünkü hava kaçağı, rolanti problemlerine yol açabilir. Ancak, hava kaçağı olasılığını tamamen elemek için bir hava sızdırmazlık testi yapılması gerekebilir.

Buji kontrol edildi ve değiştirildiğini belirtmişsiniz. Bu iyi bir adımdır, çünkü düzgün bir ateşleme sistemi önemlidir. Ancak, bujilerin doğru bir şekilde takıldığından ve ateşleme sisteminin ayarlarının doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Son olarak, subapların durumu da göz önünde bulundurulmalıdır. Subap ayarları doğru olmadığında, motor performansı ve çalışmasıyla ilgili sorunlar yaşanabilir. Subapların doğru şekilde ayarlanması gerekebilir. Motor ustasına subapları kontrol etmesini ve gerektiğinde ayarlamasını talep edebilirsiniz.

yilmaz1453

Yeni Üye
İlk Viteste
AG
0

Ödüller
1
Tutorialspoint
benimde bir problemim var arora cappucino enjeksiyonlu 50cc ama 80 cc yükseltilmiş motor çalışırken hiç bir problem yok ama biraz gittik den sonra istop edergibi rolenti birden düşüyor devir saati komple gidip istop etmeden geri geliyor sizce bu neden olabilir gaz kelebeği temizliği yaptım sonra yetkili servis bana cihaza bağlayıp gaz kelebek sensörü ve enjektör arızalı dedi ben de yurt dışından temin edip değiştirdim ama yine aynı oluyor birde buji yide değiştirdim buji piposunu konrol ettim biraz gevşekti onuda olması gereken haline getirdim. başka ne yapabilirim şimdiden herşey için teşekkürler ederim.

İlginizi Çekebilecek Konular

Aramıza Katılarak Sorularınızın Cevabına Kolayca Ulaşın

Şifrenizi mi unuttunuz?
veya Kullanarak giriş yapın
Kayıtlı hesabınız yok mu? Şimdi kayıt ol

Diğer Motosiklet Sitelerimiz

Tutorialspoint
Tutorialspoint

Arora Pazar'ındaki Yeni İlanlar (Gitmek İçin İlanın Üstüne Tıklayınız)

Arora TR Club'ın En Yeni Üyeleri

Reklam Engelleyici Tespit Edildi!

Anlıyoruz, reklamlar can sıkıcı olabiliyor!

Sayın ziyaretçimiz, Arora TR Club Yöneticileri olarak reklam engelleyici kullandığınızı fark ettik. Ancak, forumumuzda yer alan reklamlar sayesinde siteyi ayakta tutabiliyoruz ve üyelerimize daha iyi hizmet vermek için bu gelir kaynağına ihtiyacımız var. Lütfen reklam engelleyiciyi devre dışı bırakarak sitemize destek olun veya ücretsiz bir şekilde kayıt olursanız reklam engelleyiciyi devre dışı bırakmanıza gerek kalmayacaktır.

Reklam Engelleyiciyi Kapattım
Kayıt Olmak İçin TıklaZaten Üyeysen Tıkla